škrbina 10 najboljših orodij AI za izobraževanje (2023) - Unite.AI
Povežite se z nami

Best Of

10 najboljših orodij AI za izobraževanje

Posodobljeno on

Večina pogovorov o orodjih umetne inteligence (AI) je pogosto usmerjena v podjetja, vendar obstaja ogromen potencial, da AI drastično izboljša naše izobraževalne sisteme. Je eno najučinkovitejših orodij, ki jih lahko imajo učitelji na voljo, in jih pogosto razbremeni administrativnih bremen. Te tehnologije ne bodo nadomestile učiteljev, temveč jim bodo omogočile, da bodo več časa namenili izobraževanju učencev.

AI hitro raste v izobraževalnem sektorju in postaja več milijard dolarjev vreden svetovni trg. Ta hitra rast je posledica njegove sposobnosti preoblikovanja številnih vidikov procesov poučevanja in učenja. Umetna inteligenca lahko ustvari poglobljena virtualna učna okolja, ustvari »pametno vsebino«, zmanjša jezikovne ovire, zapolni vrzeli med učenjem in poučevanjem, ustvari specializirane načrte za vsakega učenca in še veliko več. 

Mnoga inovativna podjetja ustvarjajo orodja AI za doseganje teh rezultatov. Oglejmo si 10 najboljših orodij AI za izobraževanje: 

1. Gradeskop

Kaj je Gradescope?

Orodje Gradescope AI omogoča učencem, da medsebojno ocenjujejo in hkrati zagotavljajo povratne informacije, kar so pogosto zamudne naloge brez tehnologije AI. Gradescope temelji na kombinaciji strojno učenje (ML) in AI za lažje ocenjevanje, kar prihrani čas in energijo. 

Z oddajo teh nalog zunanjim izvajalcem se lahko učitelji osredotočijo na pomembnejše. Gradescope lahko učitelj uporablja za ocenjevanje papirnih izpitov in spletnih domačih nalog ter za pripravo projektov na enem mestu. 

Tukaj je nekaj glavnih funkcij Gradescope: 

  • Ročno združevanje vprašanj s pomočjo umetne inteligence 
  • Podaljšanje časa za posamezne študente
  • Ocenjevanje s pomočjo umetne inteligence
  • Povečana učinkovitost in pravičnost

2. Fetchy

Fetchy – Orodja za poučevanje jezikovnih umetnosti in več!

Fetchy je generativna platforma, ki temelji na AI, zasnovana posebej za učitelje. Učiteljem omogoča, da sprostijo svoj polni potencial poučevanja. To želijo doseči s poenostavitvijo in racionalizacijo neštetih nalog, s katerimi se soočajo učitelji, vključno z ustvarjanjem privlačnih lekcij, ustvarjanjem glasil, ustvarjanjem profesionalnih e-poštnih sporočil in več. Z izkoriščanjem moči umetne inteligence Fetchy učiteljem omogoča, da izboljšajo svoje metode poučevanja, optimizirajo upravljanje časa ter sprejemajo samozavestne in informirane odločitve.

Fetchy je specializiran za prilagajanje ustvarjenega jezika za izpolnjevanje zahtev učiteljev. Ker mu ni treba oblikovati zapletenih pozivov, je Fetchy zlahka uporaben za učitelje. Pri uporabi Fetchyjevih prilagojenih rešitev lahko učitelji pričakujejo ustrezne rezultate, prilagojene njihovim posebnim izobraževalnim zahtevam.

  • Ustvarite učne načrte
  • Oglejte si zgodovino z več leč/vidnih točk
  • Poiščite matematične ali naravoslovne poskuse

3. Nuanceovo zmajevo prepoznavanje govora

Izboljšanje življenja študentov s programsko opremo za prepoznavanje govora Nuance Dragon

Nuance s sedežem v Burlingtonu v Massachusettsu nudi programsko opremo za prepoznavanje govora, ki jo lahko uporabljajo tako študenti kot učitelji. Izdelek podjetja Dragon Speech Recognition lahko prepiše do 160 besed na minuto in tako pomaga študentom, ki imajo težave pri pisanju ali tipkanju. Orodje podpira tudi verbalne ukaze za krmarjenje po dokumentih, kar je bistvenega pomena za študente z zahtevami glede dostopnosti. 

Dragon ponuja veliko več funkcij, vključno z možnostjo narekovanja učnih načrtov, učnih načrtov, delovnih listov, seznamov za branje in še več s trikrat hitrejšim tempom kot tipkanje. To počne, medtem ko dosega 99-odstotno natančnost. 

Tukaj je nekaj glavnih značilnosti Nuance's Dragon: 

  • Funkcije dostopnosti, ki podpirajo verbalne ukaze
  • Glas za ocenjevanje študentskega dela
  • Diktirajte razredno delo z 99-odstotno natančnostjo 

4. Ivy Chatbot

Ivy je nabor orodij AI za chatbot, ki so bila zasnovana posebej za univerze in visoke šole. Pomagajo pri številnih delih univerzitetnega procesa, kot so prijavni obrazci, vpis, stroški šolnine, roki in drugo. Druga edinstvena lastnost Ivy je njegova sposobnost načrtovanja zaposlovalnih kampanj na podlagi zbranih podatkov. 

Orodje z umetno inteligenco lahko študentom zagotovi prepotrebne informacije, kot so pomembne podrobnosti o posojilih, štipendijah, štipendijah, plačilih šolnine in drugo. Uporablja se lahko v vseh oddelkih, zahvaljujoč njegovi zmožnosti razvoja specializiranih chatbotov za vsakega posebej. 

Tukaj je nekaj glavnih značilnosti Ivy: 

  • Klepet v živo in SMS-sporočila
  • Integracije za Facebook, ERP, CRM in SIS
  • Sčasoma postanite pametnejši prek interakcije z uporabniki

5. Cognii

Cognii - EdTech Innovation - AI za izobraževanje

Cognii je še eno podjetje s sedežem v Bostonu, ki razvija izdelke, ki temeljijo na AI, za K-12 in visokošolske ustanove. Uporablja se tudi v izobraževalnih okoljih podjetij. 

Eno od Cogniijevih glavnih orodij AI je njegov virtualni asistent za učenje, ki se opira na pogovorno tehnologijo, da učencem pomaga pri oblikovanju odgovorov odprtega formata in izboljša sposobnosti kritičnega mišljenja. Poleg tega virtualni pomočnik nudi tudi individualno mentorstvo in povratne informacije v realnem času, prilagojene vsakemu študentu. 

  • Učencem pomaga oblikovati odprte odgovore
  • Zagotavlja poučevanje ena na ena
  • Prilagodljiva personalizacija za vsakega učenca.

6. Knowji

Še eno izmed najboljših izobraževalnih orodij AI na trgu je Knowji, ki je aplikacija za avdiovizualni besednjak, ki izkorišča trenutne izobraževalne raziskave. Knowji je zasnovan za učence jezikov in uporablja različne metode in koncepte za pomoč učencem pri hitrejšem učenju. 

Izobraževalno orodje AI spremlja napredek vsake besede in lahko predvidi, kdaj jo bodo uporabniki verjetno pozabili. Te sposobnosti doseže z uporabo algoritma ponavljanja razmikov, ki učencem omogoča, da se sčasoma bolje učijo. 

Tukaj je nekaj glavnih funkcij Knowji: 

  • Skupna poravnava jedra 
  • Več načinov učenja
  • Prilagodljiv in prilagodljiv
  • Slike in primeri stavkov

7. Plaito

Plaito deluje kot trener, ki daje napotke in predloge za napredek študentov, medtem ko pišejo, razpravljajo in sodelujejo na vznemirljive nove načine.

Z izkoriščanjem umetne inteligence orodje prinaša prednosti poučevanja ena na ena – globoko razumevanje, zaupanje, jasnost in opolnomočenje – vsem študentom.

Platforma ponuja naslednje funkcionalnosti:

  • Posnemite sliko ali posnetek zaslona domače naloge, naložite, da dobite poučevanje umetne inteligence v živo s Plaito
  • Lekcije so prilagojene tako, da združujejo najboljše iz umetne inteligence in jezikovne znanosti, tako da učencem pomagajo pri prilagojenem učenju na pravi ravni in v pravem tempu.
  • Klepetajte s Plaitom tako kot z drugimi prijatelji in se ob tem učite. Plaito govori 4 jezike in se je pripravljen naučiti več.
  • Tečaji pomagajo študentom, da se hitreje učijo in si bolje zapomnijo stvari z uporabo nalog, ki temeljijo na učnih rezultatih
  • Poenostavljajo ustvarjanje navade učenja jezikov s funkcijami, podobnimi igram, zabavnimi izzivi in ​​opomniki Plaita, robota z umetno inteligenco.

8. Queirum

Querium ponuja platformo AI, ki študentom pomaga pri obvladovanju kritičnih veščin STEM, hkrati pa jih pripravlja na fakulteto in kariero. Platforma se opira na prilagojene lekcije in pomoč pri poučevanju po korakih. Dokazano je, da virtualni mentor z umetno inteligenco izboljšuje hitrost, kakovost in analizo učenja učencev, hkrati pa izboljšuje rezultate učencev. 

Umetna inteligenca podjetja Queirum je uporabna tudi za učitelje. Analizira odgovore in čas, ki je bil potreben za dokončanje učnih ur, kar inštruktorjem pomaga pridobiti vpogled v učne navade učencev in področja izboljšav. 

Tukaj je nekaj glavnih funkcij umetne inteligence podjetja Queirum: 

  • Prilagojene, kratke lekcije
  • Pomoč pri poučevanju po korakih
  • Poveča angažiranost študentov

9. Century Tech

Kako deluje CENTURY

Londonsko podjetje Century Tech ponuja platformo AI, ki uporablja kognitivno nevroznanost in podatkovno analitiko za izdelavo prilagojenih učnih načrtov za študente. Ti personalizirani načrti pa zmanjšajo delo za inštruktorje in jim olajšajo osredotočanje na druga področja. 

Platforma AI spremlja tudi napredek učencev, hkrati pa opozarja na vrzeli v znanju pri učenju. Nato nudi osebna priporočila za študij in povratne informacije za vsakega uporabnika. Učiteljem pa Century pomaga pri dostopu do novih virov, ki skrajšajo čas, potreben za monotone naloge, kot sta načrtovanje in ocenjevanje. 

Tukaj je nekaj glavnih značilnosti Centuryja:

  • Pospešuje učenje in izboljšuje angažiranost študentov
  • Zmanjša delovno obremenitev za učitelje
  • Uporabni vpogled v podatke

10. Platforme Carnegie Learning

Carnegie Learning: Inside MATHia, najboljša platforma za učenje matematike na svetu

Carnegie Learning, ponudnik inovativne izobraževalne tehnologije in rešitev za učne načrte, se v svojih učnih platformah za srednješolce in študente opira na AI in strojno učenje. Te platforme ponujajo številne edinstvene rešitve za področja matematike, pismenosti ali svetovnih jezikov. 

Ponudnik je prejel številne izobraževalne nagrade, vključno z "Najboljšo aplikacijo za umetno inteligenco/strojno učenje" v okviru nagrad Tech Edvocate. Enega od njegovih izdelkov, programsko opremo MATHia, so ustvarili raziskovalci z univerze Carnegie Mellon. Ponuja tudi Fast ForWord, ki je bralna in jezikovna programska oprema, ki učencem pomaga razvijati kognitivne sposobnosti. 

Tukaj je nekaj glavnih značilnosti platform Carnegie Learning: 

  • Posnema človeške mentorje
  • Individualna prilagojena učna izkušnja za vsakega študenta
  • Uporabni podatki za upravljanje študentov 

Alex McFarland je brazilski pisatelj, ki poroča o najnovejšem razvoju umetne inteligence. Sodeloval je z vrhunskimi podjetji in publikacijami AI po vsem svetu.