stomp 10 beste AI-tools voor het onderwijs (2023) - Unite.AI
Verbind je met ons

Best Of

10 beste AI-tools voor het onderwijs

Bijgewerkt on

Het grootste deel van het gesprek over hulpmiddelen voor kunstmatige intelligentie (AI) is vaak gericht op het bedrijfsleven, maar er is een enorm potentieel voor AI om onze onderwijssystemen drastisch te verbeteren. Het is een van de meest effectieve instrumenten waarover leerkrachten kunnen beschikken, en het bevrijdt hen vaak van administratieve lasten. Deze technologieën zullen leraren niet vervangen, maar stellen hen eerder in staat om meer tijd te besteden aan het onderwijs van studenten.

AI groeit snel in de onderwijssector en wordt een wereldmarkt van meerdere miljarden dollars. Deze snelle groei is te danken aan het vermogen om vele aspecten van de onderwijs- en leerprocessen te transformeren. AI kan meeslepende virtuele leeromgevingen creëren, 'slimme inhoud' produceren, taalbarrières wegnemen, hiaten tussen leren en onderwijzen opvullen, gespecialiseerde plannen voor elke student maken en nog veel meer. 

Veel innovatieve bedrijven creëren AI-tools om deze resultaten te bereiken. Laten we eens kijken naar de 10 beste AI-tools voor het onderwijs: 

1. Gradiëntkijker

Wat is Gradescope?

Met de AI-tool Gradescope kunnen studenten elkaar beoordelen en feedback geven, wat zonder AI-technologie vaak tijdrovende taken zijn. Gradescope is gebaseerd op een combinatie van machine learning (ML) en AI om het sorteren gemakkelijker te maken, wat tijd en energie bespaart. 

Door deze taken uit te besteden, kunnen leerkrachten zich richten op de belangrijkere. Gradescope kan door de docent worden gebruikt om papieren examens en online huiswerk te beoordelen, maar ook om projecten voor te bereiden, allemaal op één plek. 

Hier enkele van de belangrijkste kenmerken van Gradescope: 

  • AI-ondersteunde en handmatige groepering van vragen 
  • Studentspecifieke tijdsverlengingen
  • AI-ondersteunde beoordeling
  • Verhoogde efficiëntie en eerlijkheid

2. Haalbaar

Fetchy - Hulpmiddelen voor het onderwijzen van taalkunsten en meer!

Fetchy is een generatief AI-aangedreven platform dat speciaal is ontworpen voor docenten. Het stelt docenten in staat om hun volledige onderwijspotentieel te ontketenen. Ze streven ernaar dit te bereiken door de talloze taken waarmee docenten worden geconfronteerd te vereenvoudigen en te stroomlijnen, waaronder het maken van boeiende lessen, het genereren van nieuwsbrieven, het opstellen van professionele e-mails en meer. Door gebruik te maken van de kracht van AI stelt Fetchy docenten in staat om hun lesmethoden te verbeteren, tijdbeheer te optimaliseren en zelfverzekerde en weloverwogen beslissingen te nemen.

Fetchy is gespecialiseerd in het aanpassen van gegenereerde taal om te voldoen aan de eisen van docenten. Door geen ingewikkelde aanwijzingen te hoeven formuleren, is Fetchy gemakkelijk bruikbaar voor docenten. Bij het gebruik van de op maat gemaakte oplossingen van Fetchy kunnen docenten relevante resultaten verwachten die zijn afgestemd op hun specifieke onderwijsvereisten.

  • Genereer lesplannen
  • Bekijk de geschiedenis vanuit meerdere lenzen/kijkpunten
  • Vind wiskundige of wetenschappelijke experimenten

3. Dragon-spraakherkenning van Nuance

Het leven van studenten verbeteren met spraakherkenningssoftware van Nuance Dragon

Nuance, gevestigd in Burlington, Massachusetts, levert spraakherkenningssoftware die zowel door studenten als docenten kan worden gebruikt. Het Dragon-spraakherkenningsproduct van het bedrijf kan tot 160 woorden per minuut transcriberen, wat leerlingen helpt die moeite hebben met schrijven of typen. De tool ondersteunt ook verbale commando's om door documenten te navigeren, wat essentieel is voor studenten met toegankelijkheidseisen. 

Dragon biedt veel meer functies, waaronder de mogelijkheid om lesplannen, syllabi, werkbladen, leeslijsten en meer te dicteren in een tempo dat drie keer sneller is dan typen. Het doet dit terwijl het een nauwkeurigheid van 99% bereikt. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Nuance's Dragon: 

  • Toegankelijkheidsfuncties die verbale commando's ondersteunen
  • Stem om het werk van studenten te beoordelen
  • Dicteer klaswerk met een nauwkeurigheid van 99% 

4. Ivy-chatbot

Ivy is een set AI-tools voor chatbots die speciaal zijn ontworpen voor universiteiten en hogescholen. Ze helpen bij veel onderdelen van het universitaire proces, zoals aanmeldingsformulieren, inschrijving, collegegeld, deadlines en meer. Een ander uniek kenmerk van Ivy is de mogelijkheid om wervingscampagnes te plannen op basis van verzamelde gegevens. 

De AI-tool kan studenten de broodnodige informatie bieden, zoals belangrijke details over leningen, beurzen, beurzen, collegegeldbetalingen en meer. Het kan op verschillende afdelingen worden toegepast dankzij de mogelijkheid om voor elke afdeling gespecialiseerde chatbots te ontwikkelen. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Ivy: 

  • Livechat en sms-nudging
  • Integraties voor Facebook, ERP, CRM en SIS
  • Word na verloop van tijd slimmer door interactie met gebruikers

5. Cognii

Cognii - EdTech Innovation - AI voor het onderwijs

Cognii is een ander in Boston gevestigd bedrijf dat op AI gebaseerde producten ontwikkelt voor K-12 en instellingen voor hoger onderwijs. Het wordt ook ingezet in bedrijfstrainingsomgevingen. 

Een van de belangrijkste AI-tools van Cognii is de virtuele leerassistent, die vertrouwt op conversatietechnologie om studenten te helpen bij het vormen van open antwoorden en het verbeteren van kritisch denkvermogen. Daarnaast biedt de virtuele assistent ook één-op-één begeleiding en real-time feedback op maat van elke student. 

  • Helpt leerlingen open antwoorden te vormen
  • Geeft één op één begeleiding
  • Adaptieve personalisatie voor elke student.

6. Kenji

Een andere van de beste AI-onderwijstools op de markt is Knowji, een audiovisuele woordenschattoepassing die gebruikmaakt van huidig ​​onderwijsonderzoek. Knowji is ontworpen voor taalleerders en gebruikt verschillende methoden en concepten om studenten te helpen sneller te leren. 

De AI-onderwijstool houdt de voortgang van elk woord bij en kan voorspellen wanneer gebruikers het waarschijnlijk zullen vergeten. Het bereikt deze vaardigheden door een algoritme voor herhaling van afstanden te gebruiken, waardoor studenten in de loop van de tijd beter kunnen leren. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Knowji: 

  • Gemeenschappelijke kernuitlijning 
  • Meerdere leermodi
  • Klantgericht en aanpasbaar
  • Afbeeldingen en voorbeeldzinnen

7. Vlecht

Plaito fungeert als een coach die aanwijzingen en suggesties geeft om studenten vooruit te helpen terwijl ze op spannende nieuwe manieren schrijven, debatteren en samenwerken.

Door gebruik te maken van AI, biedt de tool alle studenten de voordelen van een-op-een-begeleiding - diepgaand begrip, vertrouwen, duidelijkheid en empowerment.

Het platform biedt de volgende functionaliteiten:

  • Maak een foto of screenshot van je huiswerk, upload om live AI Tutoring met Plaito te krijgen
  • Door het beste van AI en taalwetenschap te combineren, zijn lessen op maat gemaakt om studenten te helpen met gepersonaliseerd leren op precies het juiste niveau en tempo.
  • Chat net als je andere vrienden met Plaito en leer gaandeweg. Plaito spreekt 4 talen en is klaar om meer te leren.
  • De cursussen helpen studenten sneller te leren en dingen beter te onthouden door middel van leerresultaatgestuurde opdrachten
  • Ze maken het gemakkelijk om er een gewoonte van te maken om een ​​taal te leren, met spelachtige functies, leuke uitdagingen en herinneringen van Plaito de AI-robot.

8. vraag

Querium biedt een AI-platform dat studenten helpt kritieke STEM-vaardigheden onder de knie te krijgen terwijl ze worden voorbereid op de universiteit en een loopbaan. Het platform vertrouwt op gepersonaliseerde lessen en stapsgewijze begeleiding. Het is aangetoond dat de virtuele AI-leraar de snelheid, kwaliteit en analyse van het leren van studenten verbetert en tegelijkertijd de resultaten van studenten verbetert. 

De AI van Queirum is ook handig voor docenten. Het analyseert de antwoorden en de tijd die nodig was om bijleslessen te voltooien, waardoor instructeurs inzicht krijgen in de leergewoonten en verbeterpunten van studenten. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van de AI van Queirum: 

  • Gepersonaliseerde, hapklare lessen
  • Stap voor stap bijlesbegeleiding
  • Verhoogt de betrokkenheid van studenten

9. Eeuwse technologie

Het in Londen gevestigde bedrijf Century Tech biedt een AI-platform dat cognitieve neurowetenschappen en data-analyse gebruikt om gepersonaliseerde leerplannen voor studenten op te stellen. Op hun beurt verminderen deze gepersonaliseerde plannen het werk voor instructeurs, waardoor ze meer tijd hebben om zich op andere gebieden te concentreren. 

Het AI-platform houdt ook de voortgang van studenten bij en wijst tegelijkertijd op kennislacunes in het leerproces. Vervolgens geeft het persoonlijke studieaanbevelingen en feedback voor elke gebruiker. Wat docenten betreft, helpt Century hen toegang te krijgen tot nieuwe bronnen die de tijd verminderen die nodig is voor eentonige taken zoals plannen en nakijken. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Century:

  • Versnelt het leren en verbetert de betrokkenheid van studenten
  • Verlaagt de werkdruk voor docenten
  • Bruikbare data-inzichten

10. Carnegie Learning-platforms

Carnegie Learning: Inside MATHia, 's werelds beste leerplatform voor wiskunde

Carnegie Learning, een leverancier van innovatieve onderwijstechnologie en leerplanoplossingen, vertrouwt op AI en machine learning in zijn leerplatforms voor middelbare scholieren en studenten op universitair niveau. Deze platforms bieden veel unieke oplossingen op het gebied van wiskunde, geletterdheid of wereldtalen. 

De provider heeft meerdere educatieve prijzen gewonnen, waaronder "Best Artificial Intelligence/Machine Learning App" in de Tech Edvocate Awards. Een van zijn producten, de MATHia-software, is gemaakt door onderzoekers van de Carnegie Mellon University. Het biedt ook Fast ForWord, een lees- en taalsoftware die studenten helpt cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van de platforms van Carnegie Learning: 

  • Bootst menselijke docenten na
  • Een-op-een gepersonaliseerde leerervaring voor elke student
  • Bruikbare gegevens om studenten te beheren 

Alex McFarland is een in Brazilië gevestigde schrijver die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie behandelt. Hij heeft gewerkt met de beste AI-bedrijven en publicaties over de hele wereld.