škrbina 10 »najboljših« orodij za trženje AI (november 2023)
Povežite se z nami

Best Of

10 »najboljših« orodij za trženje AI (november 2023)

Posodobljeno on

Orodja umetne inteligence (AI) revolucionirajo skoraj vsak sektor, vključno s trženjem. Mnoga podjetja vseh velikosti se za promocijo svojih blagovnih znamk in podjetij zanašajo na tržna orodja AI. Morali bi biti del vsakega poslovnega načrta, ne glede na to, ali ste posameznik ali organizacija, in lahko vašo trženjsko strategijo dvignejo na višjo raven. 

Orodja za trženje umetne inteligence so programska oprema ali platforme, ki pomagajo ustvarjati avtomatizirane odločitve na podlagi podatkov, ki so zbrani in analizirani, in so precej olajšala napovedovanje vedenja kupcev. V večini primerov človeško posredovanje ni potrebno. 

AI lahko obdela ogromne količine informacij, pridobljenih iz različnih virov, kot so družbeni mediji in elektronska pošta. Vsi vedo, da so podatki ključni za trženje, umetna inteligenca pa naredi še korak dlje, hkrati pa prihrani ogromno denarja in časa. Organizacijam se za te naloge ni več treba zanašati na osebje, kar jim omogoča uporabo na drugih ključnih področjih poslovanja.

Druga pomembna prednost trženjskih orodij AI je, da podjetjem omogočajo prilagajanje prodajnih in tržnih strategij. To je mogoče storiti s prediktivno analitiko, ki zagotavlja globok vpogled v nakupovalne navade. Veste, kako se podjetja, kot sta Google in Netflix, ukvarjajo samo s priporočili? To je delo marketinških orodij AI. 

Na trgu je veliko impresivnih možnosti, zato si poglejmo 10 najboljših orodij za trženje AI: 

1. Jasper

Mnogi priznavajo Jasper kot najboljšega splošnega pomočnika za pisanje z umetno inteligenco, ki vodi na trgu s svojimi impresivnimi lastnostmi in kakovostjo. Najprej mu zagotovite semenske besede, ki jih Jasper nato analizira, preden ustvari fraze, odstavke ali dokumente na podlagi teme in tona glasu. V manj kot 1,500 minutah je sposoben ustvariti članek s 15 besedami.

Platforma ima več kot 50 predlog za ustvarjanje vsebine z umetno inteligenco, vključno z objavami v spletnem dnevniku, e-poštnimi sporočili, marketinško kopijo, generatorjem oglasov Facebook, generatorjem Googlovih oglasov, metanaslovom in opisom, sporočilom za javnost in še veliko več.

Tukaj je pogled na nekaj najboljših lastnosti Jasperja:

  • Več kot 11,000 brezplačnih pisav in 2,500 kategorij stilov pisanja
  • Podpira 25+ jezikov
  • Intuitivni vmesnik
  • Pomočnik pri pisanju dolgih oblik (1,000+ besed)
  • Prepoznajte ključne elemente v besedilu (zaimke, glagole, imena itd.)

Preberite naše Pregled Jasperja ali obiščite Jasper.

2. MarketMuse

MarketMuse je odlična možnost za tiste, ki iščejo vsestransko učinkovito marketinško orodje z umetno inteligenco, zlasti ker uporablja tehnologijo umetne inteligence v vseh svojih storitvah. Zasnovan je bil posebej za podjetja, ki želijo optimizirati dolgoročno vsebino, kot so ciljne strani, e-poštna sporočila, članki ali prodajne kopije. 

Orodje deluje tako, da opravi temeljito raziskavo umetne inteligence o temi, preden ustvari prvi osnutek na podlagi izbrane teme, ki ga lahko uporabniki nato izboljšajo. MarketMuse ponuja tudi KPI-je in povzetek vsebine ter vgrajen urejevalnik. 

Tukaj je nekaj glavnih funkcij MarketMuse: 

  • AI v vseh svojih storitvah
  • Izvaja poglobljene raziskave AI
  • Ustvari prvi osnutek, ki ga je mogoče nato spremeniti
  • Vgrajeni urejevalnik in povzetek vsebine
Kaj je MarketMuse?

3. Kopija oglasa

Kopija oglasa je bila zasnovana z mislijo na tržnike, ki si prizadevajo za povečanje stopnje konverzije za svojo tržno kopijo in lahko v mnogih primerih ustvarijo oglase, ki se pretvorijo v manj kot 60 sekundah. Platforma uporabnikom omogoča ustvarjanje neštetih različic učinkovitega besedila oglasa.

Nekatere funkcije vključujejo:

  • Umetna inteligenca, zasnovana za trženje neposrednega odziva in spodbujanje konverzij
  • Hitro samodejno izpolnjevanje za ustvarjanje in lepljenje vaše kopije v vaš Ads Manager
  • Graditelj pozivov po korakih za ustvarjanje najbolj natančnega rezultata za vaše oglaševalske akcije
  • Poigrajte se z ustvarjalnostjo oglasov, strukturo kopiranja, tonaliteto in še več, da ustvarite popolne oglase

4. Vsaka beseda

Anyword je orodje za pisanje besedil, ki temelji na podatkih in je zasnovano za tržnike. Omogoča ustvarjanje učinkovite kopije za oglase, e-pošto, ciljne strani in vsebino za različne platforme.

Kar zadeva ustvarjanje oglasov, je to preprosto za oglase na Facebooku, Google Adwords, LinkedIn oglase in Twitter oglase.

Seveda za vsebino v daljši obliki olajšajo tudi ustvarjanje objav v spletnem dnevniku, opisov izdelkov, opisov v YouTubu in še veliko več.

Razlika je v tem, da Anyword kreativnim tržnikom omogoča dodajanje podatkov v svojo orodjarno z zagotavljanjem napovednih meritev in vpogledov v to, kateri del sporočila deluje in za koga.

5. scalenut

Scalenut je v bistvu marketinško orodje vse v enem in je zasnovano za obseg. Omogoča vam, da hitro pridobite celoten načrt ključnih besed za vašo nišo in ustvarite strategijo upravljanja vsebine, ki bo prevladovala nad temi izrazi. Programska oprema je razdeljena na 4 dele:

raziskave – Odkrijte vpoglede in zgradite strategijo, ki deluje tako, da pridobite vse vpoglede in semantične ključne izraze, ki jih potrebujete, da prehitite svojo konkurenco.

ustvarjanje – Pišite SEO vsebino, ki se uvršča z uporabo najnaprednejših različic NLP in NLU (Obdelava Natural Language & razumevanje naravnega jezika). Ponuja optimizacijo v realnem času, ki temelji na statističnih podatkih SERP, in ponuja vsebino, ki lahko dostavi.

Optimizirajte – Pridobite povratne informacije v realnem času o tem, kje je vaša vsebina z dinamično oceno SEO. Izboljšujte na poti, nič več popravkov!

Marketinški izvod – Napišite prepričljivo besedilo, ki prinaša konverzije s 40+ predlogami za pisanje besedil z umetno inteligenco. To vključuje naslednje:

    • Opisi izdelkov
    • Kopija spletne strani
    • Okviri za pisanje besedil
    • Avtorska pravica e-pošte

Izkoristite 20% popust na mesečno naročnino. Koda za popust: VEČNO 20 

Preberite naše Scalenut Review ali obiščite scalenut.

6. Semrush

Semrush je celoten paket, ki vam omogoča izvajanje kampanj za vsebinsko trženje, SEO, trženje v družabnih medijih, analitiko, PPC in še veliko več. Njegova izstopajoča značilnost je sledilnik položaja, ki podjetjem omogoča, da spremljajo, kako se uvrščajo v primerjavi z drugimi spletnimi mesti, ko gre za uporabo ključnih besed. 

Orodje za trženje z umetno inteligenco ponuja tudi komplet orodij za trženje vsebine, ki vam omogoča iskanje po temah, kar zagotavlja vpogled v trende. Nato lahko na podlagi teh informacij ustvarite načrte za trženje vsebine. 

Tukaj je nekaj najboljših funkcij Semrush: 

  • Sledenje položaju, ki vam pokaže uvrstitev za ciljne ključne besede
  • Na strani SEO
  • 7 orodij za analizo konkurentov
  • Upravljanje družbenih medijev in vsebinski marketing

7. Pro Rank Tracker

Eden najtežjih vidikov SEO je vedeti, kje v realnem času ste trenutno uvrščeni. Ročno iskanje v Googlu ni časovno učinkovito in pušča tveganje, da bodo prilagojeni in lokalizirani rezultati dali napačen vtis.

To je najboljše orodje na trgu za hitro prepoznavanje vaše trenutne uvrstitve s svojimi zmogljivimi orodji.

Sledenje rangu – Zagotovite si zanesljivo sledenje uvrstitvi od koder koli s katero koli napravo.

Analiza uvrstitev – Spletni pogledi, vizualizacije podatkov in grafikoni, ki omogočajo hitro analizo napredka pri razvrščanju in sprejemanje premišljenih odločitev na podlagi vpogledov.

Poročanje – Če želite svoja poročila poslati potencialnim vlagateljem, strankam ali notranjim članom ekipe, ponujajo možnost samodejnega ustvarjanja in pošiljanja prilagojenih poročil z belo oznako.

8. INK

INK združuje soustvarjanje z umetno inteligenco in pomočnika za SEO, ki vam pomaga pri razvoju vsebine. Vidik orodja SEO Assistant vam omogoča ustvarjanje vsebine, ki bo visoko uvrščena v iskalnikih in spodbudila organski promet. To doseže s patentiranim sistemom AI, ki analizira vsebino v realnem času, hkrati pa daje predloge za izboljšanje rezultatov SEO. 

Druga glavna funkcija, AI Co-Writing, pomaga ustvariti visoko zmogljivo kopijo. AI uporabnikom pomaga pri pisanju, prepisovanju in poenostavljanju stavkov. 

Tukaj je pogled na nekatere glavne funkcije INK Editor:

  • Meta optimizacija
  • Optimizacija slike s stiskanjem in spreminjanjem velikosti
  • Popravek črkovanja in slovnice
  • Funkcije AI-Writing, AI-Simplifying in AI-Expanding
  • Integrira se v WordPress

9. Sedmo Sense

Sedmi čut je marketinško orodje AI, ki se opira na profiliranje vedenja, da bi pritegnilo pozornost strank. Posebej je namenjen e-pošti, ki se pogosto izkaže za težavno tako za posameznike kot za podjetja. Če želite imeti trdno strategijo e-poštnega trženja, morate izbrati najboljše čase in dneve za doseganje visokih stopenj odprtosti, vendar je nemogoče najti najboljši čas za vsako stranko. 

Da bi se temu izognil, sedmi čut analizira popoln čas in dan za e-poštne kampanje, in to za vsak stik. Platforma AI to doseže z izgradnjo napovednega modela za vsak stik na podlagi njihove dejavnosti. 

Tukaj je nekaj najboljših funkcij Sedmega čuta:

  • Prilagojene storitve
  • Določi najboljši čas za pošiljanje e-pošte za vsak stik
  • Konstruira posamezne napovedne modele
  • Profiliranje vedenja
Sedmi čut – Optimizacija dostave e-pošte

10. Prilagajanje

Personalize je odlično orodje z umetno inteligenco, če želite ugotoviti, kateri izdelki in storitve najbolj zanimajo vaše stike. Zanaša se na algoritem za prepoznavanje treh glavnih zanimanj vsakega stika in jih posodablja v realnem času na podlagi dejavnost spletnega mesta. 

Izkazalo se je, da prilagoditev poveča število klikov na e-poštna sporočila za 57 %, rezultat pa je 13 % višja povprečna stopnja odpiranja. Veliko tega je povezano z njegovimi učinkovitimi personaliziranimi kampanjami, ki promovirajo pravi izdelek in storitev ob pravem času. 

Tukaj je nekaj najboljših funkcij Personalize: 

  • Uporablja algoritem za identifikacijo interesa vsakega stika
  • Posodobljeno v realnem času
  • Sledi meritvam, kot so čas na strani, pogostost in nedavnost
  • Enostavna namestitev in delovanje

Alex McFarland je brazilski pisatelj, ki poroča o najnovejšem razvoju umetne inteligence. Sodeloval je z vrhunskimi podjetji in publikacijami AI po vsem svetu.