peň 9 „najlepších“ hudobných generátorov AI (november 2023) – Unite.AI
Spojte sa s nami

Best Of

9 najlepších hudobných generátorov AI (november 2023)

Aktualizované on

Umelá inteligencia (AI) sa čoraz viac implementuje v umeleckých oblastiach, ako je hudba, film a iné formy umenia. Keď sa implementuje, môže ovplyvniť každý aspekt procesu tvorby hudby vrátane generovania hudby, audio masteringu a streamovania hudby. 

Ďalšou skvelou príležitosťou, ktorú poskytuje AI, je to, že amatérskym hudobníkom poskytuje inovatívny spôsob, ako zlepšiť ich tvorivý proces. Hudobný priemysel, rovnako ako mnoho iných odvetví, používa AI skôr ako doplnkový nástroj než ako náhradu za ľudských umelcov. 

Mnoho odborníkov, výskumníkov, hudobníkov a nahrávacích spoločností hľadá nové spôsoby, ako integrovať technológie AI do hudby. Niektoré softvéry môžu vytvárať diela v štýle rôznych skladateľov, zatiaľ čo iné používajú strojové učenie algoritmy na generovanie úplne nových skladieb a zvukov. 

Ďalším skvelým aspektom týchto nástrojov je, že mnohé z nich sú open-source, čo znamená, že k nim má prístup ktokoľvek a môže začať zlepšovať existujúce technológie. 

Poďme sa pozrieť na niektoré z najlepších hudobných generátorov AI na trhu: 

1. Amper Music

Na vrchole nášho zoznamu najlepších hudobných generátorov AI je Amper Music, ktorý je jedným z najjednoduchších hudobných generátorov AI na použitie, vďaka čomu je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú začať s hudbou generovanou AI. 

Amper na použitie nevyžaduje hlboké znalosti hudobnej teórie alebo kompozície, pretože hudobné stopy vytvára z vopred nahraných samplov. Tie sa potom premenia na skutočný zvuk, ktorý je možné upraviť pomocou hudobných kľúčov, tempa, jednotlivých nástrojov a podobne. Môžete napríklad vyladiť celý nástroj tak, aby zodpovedal nálade alebo nálade, ktorú sa snažíte dosiahnuť. 

Cloudová platforma je skvelou voľbou pre tvorcov obsahu alebo jednotlivcov, ktorí chcú vyvinúť soundtracky a zvuk pre hry, filmy alebo podcasty. S prémiovou edíciou máte ešte viac možností, ktoré vás ako umelca dopĺňajú. 

Tu sú niektoré z hlavných výhod Amper Music: 

  • Rýchlo vytvárajte hudbu pre širokú škálu aplikácií (podcasty, filmy a videohry)
  • Milióny vzoriek a mnoho druhov nástrojov
  • Nástroje na zlepšenie hudobnej produkcie
  • Cloudová platforma

2. DPH

Ďalším pôsobivým hudobným generátorom AI, ktorý vždy priťahuje pozornosť, je AIVA, ktorý bol vyvinutý v roku 2016. Umelá inteligencia sa neustále zdokonaľuje, aby mohla skladať zvukové stopy pre reklamy, videohry, filmy a ďalšie. 

Prvá publikácia AIVA mala názov „Opus 1 for Piano Solo“ a vydala aj album a zložila hudbu pre videohru. Tento nástroj umožňuje používateľom vyvíjať hudbu od nuly a môže pomôcť vytvárať variácie existujúcich skladieb, a to všetko bez toho, aby sa museli starať o procesy licencovania hudby. 

S AIVA môžete jednoducho generovať hudbu mnohých žánrov a štýlov tak, že najskôr vyberiete prednastavený štýl. Pokiaľ ide o aktuálnu hudbu, môžete použiť AIVA na použitie úprav. 

Tu sú niektoré z hlavných výhod AIVA: 

  • Mnoho predvolieb a špecifikovaných hudobných formátov
  • Funkčná bezplatná verzia
  • Schopnosť upravovať zvukové stopy
  • Upravte existujúce stopy
I am AI - AI Composed Music od AIVA

3. Zvukovo

Soundful využíva silu AI na generovanie bezplatnej hudby na pozadí kliknutím na tlačidlo pre vaše videá, streamy, podcasty a oveľa viac.

Celý proces je navrhnutý tak, aby bol intuitívny, jednoducho si vyberte žáner, prispôsobte svoje vstupy a vytvorte svoje skladby. Opakujte, kým nenájdete skladbu, ktorá je pre vás tá pravá. Je to také jednoduché.

Najdôležitejšie je, že hudba je jedinečná, algoritmy Soundful sa učia notu po note spolu s niektorými z najzaujímavejších producentov a zvukových inžinierov v tomto odvetví – a keďže ide o jednorazové vzorky vyškolené hudobnou teóriou, umelá inteligencia Soundful nikdy nebude replikovať skladbu, ktorá už existuje, alebo dokonca jeden z vlastnej platformy. Používatelia môžu začať s viac ako 50 šablónami z rôznych rodov.

Platforma efektívne vyhovuje potrebám obsahu nasledujúcich 3 typov používateľov:

  • Výrobcovia – Už sa nikdy kreatívne nezaseknite. Generujte jedinečné stopy kliknutím na tlačidlo. Keď nájdete skladbu, ktorá sa vám páči, vyrenderujte súbor s vysokým rozlíšením a stiahnite si stonky.
  • Creators – Prestaňte sa obávať sankcií za porušenie autorských práv a začnite objavovať jedinečné skladby bez licenčných poplatkov, ktoré dokonale fungujú s vaším obsahom.
  • Značky – Zastavte preplatky za hudbu. Soundful ponúka cenovo dostupný spôsob, ako získať jedinečnú hudbu v štúdiovej kvalite prispôsobenú potrebám vašej značky
Zvukový | Hudobný generátor AI

4. Hudba Ecrett

Ecrett Music umožňuje komukoľvek vytvárať hudobné klipy tréningom na stovkách hodín existujúcich skladieb. Priame rozhranie nástroja a veľký výber scén, emócií a žánrov z neho robí skvelú voľbu pre amatérov aj profesionálov. 

Hudobný generátor AI vám umožňuje skladať hudbu pre akékoľvek video alebo hru a prichádza s hudobným generátorom bez licenčných poplatkov, aby ste sa vyhli problémom s licencovaním. 

Ak chcete nástroj použiť, najskôr vyberte aspoň jednu možnosť z ponuky Scéna, Nálada a Žáner a až potom kliknite na položku „Vytvoriť hudbu“. Nástroj potom vytvorí hudbu na základe vášho výberu a zakaždým získate inú hudbu, aj keď použijete rovnaké nastavenia. 

Môžete tiež prispôsobiť nástroje a štruktúry pomocou niekoľkých kliknutí. Niektoré z nástrojov zahŕňajú Melody, Backing, Bass a Drum. 

Po vytvorení hudby pomocou Ecrett ju môžete spravovať pomocou obľúbených položiek, histórie sťahovania, nahrávania videa a ďalších. 

Tu sú niektoré z hlavných výhod Ecrett Music: 

  • Skúšobná verzia pred prihlásením na odber
  • Priame a komplexné používateľské rozhranie 
  • Jednoduchý proces tvorby hudby
  • Viacnásobné predplatné
Ako vytvoriť bezplatnú hudbu pre video YouTube | tajná hudba

5. soundraw

Ďalšou skvelou možnosťou pre generátor hudby AI je Soundraw, ktorý vám okrem mnohých iných vecí umožňuje prispôsobiť skladbu pomocou fráz vytvorených AI. Tento nástroj sa spolieha na kombináciu AI a jej zostavy manuálnych nástrojov, ktoré vám všetky umožňujú jednoducho vytvárať a prispôsobovať novú hudbu. 

Platforma má funkciu prispôsobenia, ktorá vám umožňuje improvizovať a naladiť jeden kus hudby. Zatiaľ čo bezplatní používatelia môžu používať hudobný generátor na vytváranie hudby, musíte si predplatiť neobmedzené sťahovanie. 

Tu sú niektoré z hlavných výhod Soundraw: 

  • Jednoduché použitie
  • Kombinuje kompozície AI a manuálne nástroje
  • Plug-in kompatibilný s Google Chrome a Premiere Pro
  • Neobmedzené sťahovanie s plánom predplatného
Podrobný návod na platformu Soundraw

6. boomy

Jedným z nástrojov, ktorý zohráva kľúčovú úlohu pri rozširovaní prístupu k tvorbe hudby a znižovaní bariéry vstupu do hudobnej produkcie, je Boomy, ktorý vám umožňuje vytvárať originálne skladby v priebehu niekoľkých sekúnd. Tieto skladby potom môžete odoslať, aby ste získali potenciál zarábať príjmy zo streamovania z rôznych služieb, čo z nich robí veľmi jedinečný nástroj. 

Po nastavení niekoľkých filtrov a kliknutí na „Create Song“ kreatívna umelá inteligencia nástroja napíše a vytvorí celú skladbu v priebehu niekoľkých sekúnd. Potom budete mať možnosť ho odmietnuť alebo uložiť. A ako budete postupovať podľa tohto procesu, AI Boomy pre vás vytvorí prispôsobený profil, ktorý vám pomôže vytvoriť tú najlepšiu hudbu. 

Tu sú niektoré z hlavných výhod Boomy: 

  • Bezplatné a predplatné verzie
  • Odosielajte hudbu a zarábajte na platformách ako YouTube a TikTok
  • Prístup k mnohým funkciám a funkciám
  • Personalizovaný profil

7. Hlasno

Pokročilý mechanizmus prehrávania Loudly s viac ako 170,000 XNUMX upravenými zvukovými slučkami kombinuje, deformuje a sleduje priebehy akordov v reálnom čase. Jedinečná zmes expertných systémov Loudly a generatívnych adverzných sietí zaisťuje hudobne zmysluplné kompozície. Spolupráca medzi hudobným tímom Loudly a odborníkmi na ML podporuje ich úspech.

Ľahko použiteľný nástroj, ktorý vytvorí skladby generované AI v priebehu niekoľkých sekúnd:

  1. Zostavte si svoju skladbu: Vyberte si žáner a ďalšie možnosti, aby bola vaša hudba jedinečná.
  2. Generovanie skladieb: Získajte rýchlo nové hudobné skladby a počúvajte svoje výtvory.
  3. Uložiť a stiahnuť: Vyberte si tie, ktoré sa vám páčia, pridajte si ich do knižnice alebo si ich ihneď stiahnite.

Tu sú niektoré z hlavných výhod Loudly:

  • Jednoduché použitie
  • Vysoko kvalitný výstup
  • Viacnásobné predplatné (vrátane bezplatného!)
  • Rýchlo sa vyvíjajúci
Hudobný generátor AI | Hlasno

8. WavTool

Vďaka kompresii bočného reťazca, pokročilej syntéze, flexibilnému smerovaniu signálu a ďalším ponúka WavTool možnosť zaznamenávať, skladať, produkovať, mixovať, upravovať a exportovať všetko v rámci prehliadača.

Umelá inteligencia WavTool Conductor používa angličtinu v otvorenom texte a vysvetľuje koncepty, poskytuje návrhy a sprevádza vás na ceste, aby bola vaša tvorba hudby čo najjednoduchšia.

Dirigent vás môže previesť celým procesom, poskytnúť odporúčania a priamo vykonať zmeny, aby vaša hudba znela čo najlepšie.

Začať je jednoduché, použite umelú inteligenciu WavTool Conductor na vytváranie beatov, navrhovanie akordov alebo generovanie melódií, aby ste mohli začať svoj proces.

  • Nie sú potrebné žiadne inštalácie ani sťahovanie
  • Ponúka odporúčania
  • Okamžité zmeny vašej hudby
  • Nahrávajte, komponujte, produkujte, mixujte, masterujte a exportujte

9. Amadeov kódex

Náš zoznam najlepších hudobných generátorov AI uzatvára Amadeus Code, ktorý môže použiť každý hudobný nadšenec. Aplikácia založená na IOS vám umožňuje vytvárať nové melódie v priebehu niekoľkých minút. 

Amadeus Code sa spolieha na AI engine, ktorý obsahuje akordové postupy niektorých z najznámejších svetových piesní. Tie potom môžete použiť na vytváranie nových štruktúr hudobných skladieb. 

Hudobný generátor AI vám tiež umožňuje používať gestá na vytváranie úplne nových skladieb alebo na opätovné vytvorenie konkrétnych segmentov predtým zložených skladieb. Zvukové a MIDI súbory môžete exportovať do softvéru na úpravu zvuku, ale musíte si zakúpiť všetky skladby, ktoré si chcete ponechať. 

Tu sú niektoré z hlavných výhod Amadeus Code: 

  • Možno exportovať ako audio a MIDI súbory
  • Aplikácia založená na IOS
  • Vytvorte nové melódie v priebehu niekoľkých minút
  • Pomocou gest vytvorte úplne nové skladby
Ako Amadeus Code vytvára melódie

 

Alex McFarland je brazílsky spisovateľ, ktorý sa zaoberá najnovším vývojom v oblasti umelej inteligencie. Spolupracoval s poprednými spoločnosťami a publikáciami v oblasti AI po celom svete.