стуб 5 Best AI Tools for Data Analysts (November 2023) (2023) - Unite.AI
Повежите се са нама

Најбоље од

5 најбољих АИ алата за аналитичаре података (новембар 2023.)

Ажурирано on

Анализа података је сада једна од кључних функција у свакој организацији која се руководи подацима. Омогућава компанијама да претворе необрађене податке у корисне увиде који могу покренути боље процесе доношења одлука. Најбољи део анализе података је то што на тржишту постоји много алата за професионалце и оне са ограниченим искуством у овој области. Ови алати вам помажу да визуелизујете, анализирате и пратите податке како бисте могли да извучете увиде потребне за постизање ваших пословних циљева. 

АИ у Аналитици

АИ је покретачка снага сваке ефикасне стратегије анализе података. То је моћан, ефикасан и приступачан начин за обраду података. 

Вештачка интелигенција испитује огромне количине података како би пронашла трендове и обрасце који се могу користити за добијање увида за побољшање пословних процеса. АИ такође помаже да се поједностави анализа података тако што све податке усмерава у једно решење, омогућавајући корисницима да имају потпуни преглед података. Када се АИ и подаци комбинују за предиктивну вештачку интелигенцију, корисници могу да развију прогнозе и анализирају одређене сценарије како би утврдили шансе за успех. 

Алати за анализу података засновани на вештачкој интелигенцији кључни су за сваку организацију која жели да успе у овом свету заснованом на подацима.

Ево погледа на 5 најбољих АИ алата за аналитичаре података: 

1. Таблеау

На врху наше листе 5 најбољих АИ алата за аналитичаре података је Таблеау, платформа за аналитику и визуелизацију података која корисницима омогућава интеракцију са својим подацима. Једна од најбољих продајних тачака Таблеауа је да не захтева никакво знање о кодирању. Уз Таблеау, корисници могу да креирају извештаје и деле их на десктоп и мобилним платформама. 

Алат за анализу података подржава визуелизацију података и аналитику за креирање извештаја који се могу делити у оквиру прегледача или уграђени у апликацију. Све ово може да се деси док се Таблеау покреће у облаку или локално. 

Језик упита на којем платформа Таблеау ради се зове ВизКЛ, који преводи контролну таблу и компоненте визуелизације превуци и испусти у позадинске упите. Такође захтева мало потребе за оптимизацијом перформанси крајњег корисника. 

Ево неких од предности Таблеау-а: 

  • Подржава сложене прорачуне, мешање података и контролну таблу. 
  • Брзо креирајте интерактивне визуелизације. 
  • Лакоћа примене
  • Обрађује велике количине података. 
Шта је Таблеау? | А Таблеау Овервиев

 

2. Мицрософт Повер БИ

Још једна врхунска АИ алатка за анализу података је Мицрософт Повер БИ, која је веома корисна платформа за пословну интелигенцију која омогућава корисницима да сортирају своје податке и визуализују их ради увида. Платформа омогућава корисницима да увозе податке из скоро било ког извора и могу одмах да почну да праве извештаје и контролне табле. 

Мицрософт Повер БИ такође омогућава корисницима да граде Машина учење моделира и користи друге функције које покреће вештачка интелигенција за анализу података. Подржава вишеструке интеграције, као што су матична Екцел интеграција и интеграција са Азуре машинским учењем. Ако предузеће већ користи Мицрософтове алате, Повер БИ се лако може применити за извештавање о подацима, визуелизацију података и за прављење контролних табли. 

Ево неких од предности Мицрософт Повер БИ-а: 

  • Беспрекорно се интегрише са постојећим апликацијама.
  • Креира персонализоване контролне табле. 
  • Помаже у објављивању сигурних извештаја.
  • Нема ограничења меморије и брзине. 
Шта је Повер БИ?

 

3. Полимер

Још једна одлична опција за аналитичаре података је Полимер, који је робустан АИ алат који нуди моћну АИ за трансформацију података у модернизовану, флексибилну и моћну базу података. Слично другим одличним АИ алатима, један од најбољих аспеката Полимера је то што не захтева никакво кодирање. 

Алат се ослања на АИ за анализу података и побољшање разумевања корисника о њима. Полимер постиже све ово без дугог процеса уградње. Све што корисник треба да уради је да отпреми своју табелу на платформу да би је тренутно трансформисао у модернизовану базу података која се затим може истражити ради увида. 

Полимер се поноси тиме што је једини алат који корисникове табеле чини „претраживавим, интелигентним и интерактивним тренутно“. Алат користи широк спектар професионалаца, укључујући аналитичаре података, дигиталне трговце, креаторе садржаја и још много тога. 

Ево неких од предности полимера: 

  • Робустан АИ алат који претвара податке у базу података. 
  • Не захтева никакво кодирање.
  • Анализира податке и побољшава разумевање корисника. 
  • Чини табеле претраживим и интерактивним. 

4. Аккио

При крају наше листе 5 најбољих АИ алата за аналитичаре података је Аккио, који је алатка за пословну аналитику и предвиђање за кориснике да анализирају своје податке и предвиде потенцијалне исходе. Алат је намењен почетницима и идеалан је за кориснике који желе да почну са својим подацима. 

Алат АИ омогућава корисницима да учитају свој скуп података и изаберу променљиву коју желе да предвиде, што помаже Аккију да изгради неуронску мрежу око те променљиве. Веома је користан за предиктивну анализу, маркетинг и продају. Као и многи други врхунски алати на овој листи, Аккио не захтева никакво претходно искуство кодирања. 

Аккио користи 80 процената учитаних података као податке о обуци, а осталих 20 процената се користи као подаци за валидацију. Уместо да предвиђа резултате, АИ алат нуди оцену тачности за моделе и извлачи лажне позитивне резултате. 

Ево неких од предности Аккиа: 

  • Платформа за машинско учење без кода.
  • Одлично за почетнике који желе да почну са подацима.
  • Изградите неуронску мрежу око одабраних варијабли.
  • Оцена тачности за моделе.
Класификација текста са машинским учењем

 

5. МонкеиЛеарн

Нашу листу од 5 најбољих АИ алата за анализу података завршава МонкеиЛеарн, још једна платформа без кодирања која користи функције анализе АИ података како би помогла корисницима да визуализују и преуреде своје податке. 

МонкеиЛеарн укључује више алата за анализу текста заснованих на вештачкој интелигенцији који тренутно анализирају и визуелизују податке према потребама корисника. Такође се може користити за постављање класификатора текста и екстрактора текста, који помажу у аутоматском сортирању података према теми или намери, као и за издвајање карактеристика производа или корисничких података. 

Уз ослањање на машинско учење за аутоматизацију пословних токова и анализу текста, МонкеиЛеарн може уштедети сате ручне обраде података. Једна од карактеристика које највише воле његови корисници је МонкеиЛеарн-ова способност да аутоматски извлачи податке из тикета чим стигну. Он класификује податке преко кључних речи и врхунске анализе текста, и истиче одређени текст и категорише га за лако сортирање и обраду. 

Ево неких од предности МонкеиЛеарн-а: 

  • Класификује текст у етикетама на једноставан начин.
  • Олакшава чишћење, организовање и визуелизацију повратних информација. 
  • Nije potrebno kodiranje. 
  • Штеди сате аутоматизацијом пословних токова и анализом текста. 
Бесплатна алатка за облак речи са вештачком интелигенцијом – МонкеиЛеарн

 

 

Алек МцФарланд је бразилски писац који покрива најновија дешавања у области вештачке интелигенције. Радио је са врхунским АИ компанијама и публикацијама широм света.