stub „Google“ strateginė plėtra dirbtinio intelekto srityje: 2 milijardų dolerių statymas dėl antropinio – Unite.AI
Susisiekti su mumis

Dirbtinis intelektas

„Google“ strateginė plėtra dirbtinio intelekto srityje: 2 milijardų dolerių statymas už antropinį pasaulį

paskelbta

 on

„Google“ neseniai paskelbė apie dideles investicijas į „Anthropic“. Ši 2 milijardų dolerių vertės infuzija ne tik sustiprina „Google“ pozicijas sparčiai besivystančiame AI aplinkoje, bet ir rodo esminius pramonės dinamikos pokyčius.

„Anthropic“, klestintis „OpenAI“ konkurentas, plačiai pripažinto „ChatGPT“ kūrėjas, tapo pagrindiniu tašku lenktynėse dėl naujos kartos AI technologijų dominavimo. Didelės „Google“ investicijos, kurios anksčiau 550 m. buvo paskirstytos 2023 mln. USD, yra daugiau nei tik finansinis pritarimas. Tai strateginis suderinimas su Anthropic vizija ir technologiniais siekiais.

Ši investicija ypač verta dėmesio platesnės AI pramonės kontekste, kurioje vyksta precedento neturintis augimas ir konkurencija. Technologijų didvyriams, tokiems kaip „Amazon“ ir „Microsoft“, taip pat statant didelius statymus dėl DI startuolių, kraštovaizdis greitai tampa inovacijų, talentų ir dominavimo rinkoje kovos lauku. Naujausias „Google“ žingsnis su „Anthropic“ yra ne tik AI paleidimo palaikymas; kalbama apie AI ateities formavimą ir lyderio pozicijų užsitikrinimą vis labiau konkurencingoje srityje.

„Google“ auga investicijos į antropinį pasaulį

„Google“ veržimasis į pažangaus dirbtinio intelekto pasaulį per Anthropic prasidėjo nuo pradinių 500 mln. USD investicijų. Ši didelė suma padėjo pagrindą gilesniam finansiniam įsipareigojimui, kuris dabar sumažėjo iki stulbinančių 2 mlrd.

Be tiesioginių investicijų, „Google Cloud“ sudarė daugiametę partnerystę su „Anthropic“, kurios vertė viršija 3 mlrd. Šis aljansas yra ne tik finansinis sandoris, bet ir strateginis bendradarbiavimas, galintis panaudoti tvirtą „Google Cloud“ infrastruktūrą, kad būtų sustiprinta „Anthropic“ AI plėtra. Šis sandoris atspindi simbiotinį ryšį, žadantį paspartinti Anthropic AI naujoves ir sustiprinti „Google Cloud“, kaip pageidaujamos platformos pažangiausius AI tyrimus ir diegimą, poziciją.

Konkurencingoje aplinkoje verta paminėti, kad „Google“ nėra vienintelis technologijų titanas, daug lažinantis „Anthropic“. „Amazon“ taip pat padarė reikšmingą žingsnį, investuodama milžiniškus 4 milijardus USD į AI startuolį. Ši „Amazon“ investicija, žinoma dėl savo strateginių žingsnių į ateities technologijas, dar labiau patvirtina „Anthropic“ potencialą ir paverčia jį aukštų technologijų konkurencijos centru.

„OpenAI-Microsoft“ lygiagrečiai

Šis didėjantis investavimo scenarijus primena OpenAI ir „Microsoft“ partnerystę, kai nuo 13 m. „Microsoft“ į „OpenAI“ skyrė daugiau nei 2019 mlrd. USD. „OpenAI“ ir „Microsoft“ santykiai, ypač po sensacingos ChatGPT sėkmės, tapo precedentu pramonei. Didėjantis „Google“ įsitraukimas į „Anthropic“ gali būti vertinamas kaip tiesioginis atsakas į tai, o technologijų milžinas yra didžiulis varžovas lenktynėse dėl dirbtinio intelekto revoliucijos lyderio.

„Google“ finansinis ir strateginis bendradarbiavimas su „Anthropic“ kartu su panašiais „Amazon“ žingsniais ir „Microsoft“ aljansu su „OpenAI“ keičia AI pramonės aplinką. Tai aiškus rodiklis, kad kova dėl dirbtinio intelekto viršenybės stiprėja, o pagrindiniai žaidėjai daug investuoja, kad užsitikrintų savo pozicijas šios technologinės evoliucijos priešakyje.

Alexas McFarlandas yra Brazilijoje gyvenantis rašytojas, pasakojantis apie naujausius dirbtinio intelekto pokyčius. Jis dirbo su geriausiomis AI įmonėmis ir leidiniais visame pasaulyje.