stub Prezidento Bideno AI vykdomojo įsakymo išpakavimas – Unite.AI
Susisiekti su mumis

Reguliavimas

Išpakuojamas prezidento Bideno pagrindinis AI vykdomasis įsakymas

paskelbta

 on

Šiuo metu, kai dirbtinis intelektas keičia pasaulinį technologinį kraštovaizdį, JAV siekia sustiprinti savo lyderystę prezidento Bideno išleistu išsamiu vykdomuoju įsakymu. Šis ilgai lauktas žingsnis ateina kritiniu momentu, kai tautos visame pasaulyje lenktyniauja, kad panaudotų AI pažadą ir sumažintų būdingą riziką. Įsakymas, kurio taikymo sritis yra plati, apima įvairius aspektus, pradedant intelektinės nuosavybės teisėmis ir baigiant privatumo patobulinimais. Visa tai skirta užtikrinti subalansuotą ir į ateitį orientuotą požiūrį į AI kūrimą ir diegimą.

Šios direktyvos esmė yra pagrindinis tikslas – ne tik užtikrinti JAV pirmaujančią poziciją dirbtinio intelekto srityje, bet ir apsaugoti asmenų privatumą bei pilietines laisves. Be to, jame sprendžiamos darbo ir imigracijos problemos, pripažįstamas daugiamatis dirbtinio intelekto poveikis visuomenės struktūrai.

Patentų ir autorių teisių apsauga

Siekiant skatinti naujoves ir užtikrinti teisinį aiškumą, vykdomajame įsakyme JAV patentų ir prekių ženklų tarnybai (USPTO) buvo pateiktos konkrečios AI patentų instrukcijos. Tarnybai pavesta paskelbti gaires tiek patentų tikrintojams, tiek pareiškėjams, kaip spręsti dirbtinio intelekto naudojimo problemas. Tikimasi, kad šis žingsnis supaprastins patentavimo procesą ir užtikrins, kad novatoriai turėtų aiškų kelią apsaugoti savo dirbtinio intelekto išradimus.

Be to, autorių teisių sritis AI amžiuje yra sudėtingas pasakojimas. Vykdomajame įsakyme JAV autorių teisių biuro vadovas ir PTO direktorius raginami rekomenduoti papildomų vykdomųjų veiksmų, kurie galėtų išspręsti problemas, susijusias su AI sukurto darbo autorių teisių apsauga. Be to, joje gilinamasi į autorių teisių saugomų darbų naudojimą mokant dirbtinio intelekto algoritmus – tai sritis, kuriai reikia aiškios teisinės sistemos, kad būtų skatinamas augimas ir užtikrinamas sąžiningumas.

Privatumo patobulinimai ir duomenų apsauga

Eksponentiškai augant duomenų generavimui ir rinkimui, privatumo apsauga niekada nebuvo tokia svarbi. Vykdomasis įsakymas skatina federalines agentūras taikyti aukščiausios klasės privatumą didinančias technologijas, kad apsaugotų jų renkamus duomenis. Šioje direktyvoje pabrėžiama privatumo svarba ne tik kaip teisė, bet ir kaip kertinis akmuo siekiant pasitikėjimo dirbtinio intelekto programomis.

Be to, Nacionaliniam mokslo fondui (NSF) pavesta finansuoti naują mokslinių tyrimų tinklą, kurio tikslas – kurti, tobulinti ir diegti privatumo technologijas federalinėms agentūroms. Skatinant į privatumą orientuotų technologijų mokslinius tyrimus ir plėtrą, įsakyme numatoma tvirta sistema, kurioje duomenų apsauga ir dirbtinio intelekto naujovės gali klestėti kartu.

AI darbo vietoje

Kadangi dirbtinis intelektas ir toliau skverbiasi į įvairius sektorius, jo poveikis darbo jėgai yra neabejotinas. Vienas iš pagrindinių susirūpinimą keliančių klausimų, pabrėžtų vykdomajame įsakyme, yra netinkamo darbuotojų stebėjimo galimybė naudojant AI technologijas. Įkyraus stebėjimo etiniai padariniai gali ne tik pakirsti pasitikėjimą, bet ir paskatinti žalingą darbo aplinką. Šiuo klausimu įsakyme pabrėžiama, kad dirbtinio intelekto diegimas neturėtų skatinti pernelyg didelio darbuotojų stebėjimo.

Be to, įsakymas siunčia aiškią žinią apie darbuotojų ir profesinių sąjungų susirūpinimą kelti su AI susijusios politikos centre. Jame pateikiamos nurodymai, kaip atlikti išsamų dirbtinio intelekto poveikio darbui ir užimtumui įvertinimą ir gaires. Užduotis yra Ekonomikos patarėjų tarybai ir Darbo departamentui, kurie turi parengti ataskaitas apie AI poveikį darbo rinkai ir įvertinti federalinių agentūrų gebėjimą padėti darbuotojams, kurių darbą gali sutrikdyti AI technologija. Įtraukiančia pozicija siekiama užtikrinti, kad tobulėjant dirbtinio intelekto technologijoms darbo jėgos teisės ir gerovė išliktų prioritetas.

Imigracijos reformos, skirtos dirbtinio intelekto kompetencijai

DI viršenybės siekis yra tiek pat kova dėl talentų, tiek už technologinę pažangą. Tai pripažįstant, vykdomajame įsakyme nustatomos direktyvos, kuriomis siekiama sustiprinti imigrantų, turinčių dirbtinio intelekto patirties, gebėjimą prisidėti prie JAV AI sektoriaus. Tai apima išsamią prašymų išduoti vizą peržiūrą ir racionalizavimą bei paskyrimus imigrantams, planuojantiems dirbti dirbtinio intelekto ar kitų svarbių technologijų srityje.

Be to, įsakyme JAV numatoma tapti pagrindine pasaulio technologijų talentų vieta. Ji nukreipia atitinkamas agentūras sukurti užjūrio kampaniją, reklamuojančią JAV kaip patrauklią vietą užsieniečiams, turintiems mokslo ar technologijų patirties, studijuoti, tyrinėti ar dirbti su AI ir kitomis naujomis technologijomis. Kuriant palankią aplinką pasauliniams talentams klestėti, įsakymu siekiama ne tik paskatinti JAV AI sektorių, bet ir prisidėti prie pasaulinio bendradarbiavimo etoso, būtino atsakingam AI plėtrai ir diegimui.

Puslaidininkių pramonės skatinimas

Puslaidininkių pramonė sudaro AI kūrimo stuburą, aprūpindama esminę aparatinę įrangą, kuri valdo AI algoritmus. Pripažįstant esminį šio sektoriaus vaidmenį, vykdomajame įsakyme nustatytos priemonės puslaidininkių pramonei stiprinti, ypač daug dėmesio skiriant konkurencijos skatinimui ir mažesnių ekosistemos dalyvių puoselėjimui.

Siekiant skatinti konkurencingą aplinką, įsakymas verčia Prekybos departamentą užtikrinti, kad mažesnės mikroschemų įmonės būtų įtrauktos į Nacionalinį puslaidininkių technologijų centrą – naują tyrimų konsorciumą. Šiai iniciatyvai numatyta gauti didelę dalį 11 mlrd. Be to, įsakymu nurodoma kurti mentorystės programas, siekiant padidinti dalyvavimą mikroschemų pramonėje, taip pat didinti išteklius mažesniems žaidėjams finansuojant fizinį turtą ir suteikiant didesnę prieigą prie duomenų rinkinių ir darbo jėgos plėtros programų. Numatyta, kad šios priemonės sukurs klestintį ir konkurencingą puslaidininkių sektorių, itin svarbų JAV ambicijoms dirbtinio intelekto srityje.

Švietimo, būsto ir telekomunikacijų iniciatyvos

Vykdomasis įsakymas išplečia savo aprėptį ir apima įvairius kitus sektorius, atspindėdamas visuotinį AI poveikį. Švietimo srityje ji nurodo Švietimo departamentui sukurti "AI priemonių rinkinį" švietimo lyderiams. Šis įrankių rinkinys skirtas padėti įgyvendinti rekomendacijas dėl dirbtinio intelekto naudojimo klasėje, taip išnaudojant AI potencialą praturtinti mokymosi patirtį.

Įsakyme kalbama apie DI diskriminacijos riziką būsto srityje, įpareigojant agentūras paskelbti gaires dėl sąžiningo skolinimo ir būsto įstatymų, kad būtų išvengta diskriminacinių padarinių naudojant AI skaitmeninėse kredito ir būsto reklamose. Be to, juo siekiama ištirti AI naudojimą nuomininkų patikros sistemose ir galimas jo pasekmes.

Telekomunikacijų sektorius taip pat nėra nepaliestas, o direktyvos skatina Federalinę ryšių komisiją gilintis į tai, kaip AI gali sustiprinti telekomunikacijų tinklo atsparumą ir spektro efektyvumą. Tai apima AI vaidmens kovojant su nepageidaujamais robotų skambučiais ir robotų tekstais bei jo potencialo formuoti 5G ir būsimų 6G technologijų diegimą tyrimą. Siekiama panaudoti dirbtinį intelektą gerinant ryšių tinklus – svarbiausią infrastruktūrą šiuolaikiniame skaitmeniniu būdu sujungtame pasaulyje.

Subalansuota trajektorija

Kai gilinamės į įvairias prezidento Bideno vykdomajame įsakyme išdėstytas direktyvas ir iniciatyvas, akivaizdu, kad siekiama ne tik technologinės pažangos, bet ir subalansuotos DI odisėjos trajektorijos. Visapusiškas požiūris paliečia svarbiausias sritis – nuo ​​inovacijų skatinimo ir intelektinės nuosavybės apsaugos iki etinės DI diegimo praktikos užtikrinimo įvairiuose sektoriuose.

Dėmesys talentų puoselėjimui tiek šalies viduje, tiek iš užsienio pabrėžia pripažinimą, kad žmogaus žinios yra DI inovacijų pagrindas. Be to, dėmesys privatumui ir duomenų apsaugai atspindi į ateitį orientuotą administracijos poziciją, pripažįstančią itin didelę pasitikėjimo ir etikos svarbą plačiai pritaikant dirbtinį intelektą.

Be to, iniciatyvos, kuriomis siekiama paskatinti puslaidininkių pramonę ir panaudoti dirbtinį intelektą švietimo, būsto ir telekomunikacijų sektoriuose, parodo visapusišką AI visuotinio poveikio supratimą. Sukurdamas dirbtinio intelekto naujovėms palankią ekosistemą ir užtikrindamas teisių ir vertybių apsaugą, vykdomasis įsakymas nustato tvirtą pagrindą JAV pirmauti pasaulinėje AI arenoje.

Prezidento Bideno vykdomasis įsakymas apima daugiamatę strategiją, sprendžiančią technologinius, etinius ir visuomeninius dirbtinio intelekto aspektus. Tautai žengiant į ateitį, subalansuotu požiūriu siekiama ne tik pasinaudoti technologiniais AI pažadais, bet ir įveikti niuansuotus iššūkius, užtikrinant visiems naudingą ir harmoningą AI kraštovaizdį.

Galite rasti visą vykdomąjį raštą čia.

Alexas McFarlandas yra Brazilijoje gyvenantis rašytojas, pasakojantis apie naujausius dirbtinio intelekto pokyčius. Jis dirbo su geriausiomis AI įmonėmis ir leidiniais visame pasaulyje.