stubs Prezidenta Baidena ievērojamā AI izpildraksta izpakošana — Unite.AI
Savienoties ar mums

Regulēšana

Prezidenta Baidena ievērojamā AI izpildraksta izpakošana

Izdots

 on

Laikmetā, kad mākslīgais intelekts pārveido globālo tehnoloģiju ainavu, Amerikas Savienotās Valstis cenšas nostiprināt savu vadību ar prezidenta Baidena izdotu visaptverošu izpildrakstu. Šis ilgi gaidītais solis notiek kritiskā brīdī, jo valstis visā pasaulē cenšas izmantot AI solījumu, vienlaikus mazinot raksturīgos riskus. Rīkojums, kura darbības joma ir plašs, skar dažādus aspektus, sākot no intelektuālā īpašuma tiesībām līdz privātuma uzlabojumiem, un tas viss ir paredzēts, lai nodrošinātu līdzsvarotu un tālredzīgu pieeju AI izstrādei un ieviešanai.

Šīs direktīvas pamatā ir visaptverošais mērķis ne tikai nodrošināt ASV vadošo pozīciju mākslīgā intelekta jomā, bet arī aizsargāt personu privātumu un pilsoniskās brīvības. Turklāt tas pievēršas darbaspēka un imigrācijas problēmām, atzīstot AI daudzdimensionālo ietekmi uz sabiedrību.

Patentu un autortiesību aizsardzība

Cenšoties veicināt inovācijas, vienlaikus nodrošinot juridisko skaidrību, izpildrīkojumā ir noteikti konkrēti norādījumi ASV Patentu un preču zīmju birojam (USPTO) attiecībā uz mākslīgā intelekta patentiem. Biroja uzdevums ir publicēt norādījumus gan patentu pārbaudītājiem, gan pieteikumu iesniedzējiem par to, kā risināt mākslīgā intelekta izmantošanu. Paredzams, ka šis solis racionalizēs patentēšanas procesu, nodrošinot, ka novatoriem ir skaidrs ceļš uz savu mākslīgā intelekta radīto izgudrojumu aizsardzību.

Turklāt autortiesību joma AI laikmetā sniedz sarežģītu stāstījumu. Izpildrīkojums aicina ASV Autortiesību biroja vadītāju kopā ar PTO direktoru ieteikt papildu izpildvaras darbības, kas varētu risināt problēmas, kas saistītas ar AI radīto darbu autortiesību aizsardzību. Turklāt tajā ir aplūkota ar autortiesībām aizsargāta darba izmantošana mākslīgā intelekta algoritmu apmācībai. Šajā jomā ir nepieciešams skaidrs tiesiskais regulējums, lai veicinātu izaugsmi un nodrošinātu godīgumu.

Privātuma uzlabojumi un datu aizsardzība

Eksponenciāli pieaugot datu ģenerēšanai un vākšanai, privātuma aizsardzība nekad nav bijusi tik svarīga. Izpildrīkojums mudina federālās aģentūras pieņemt augstas klases privātumu uzlabojošu tehnoloģiju, lai aizsargātu savāktos datus. Šī direktīva uzsver privātuma nozīmi ne tikai kā tiesības, bet arī kā stūrakmeni uzticībai AI lietojumprogrammām.

Turklāt Nacionālajam zinātnes fondam (NSF) ir uzdots finansēt jaunu pētniecības tīklu, kas vērsts uz privātuma tehnoloģiju izstrādi, pilnveidošanu un ieviešanu federālo aģentūru vajadzībām. Veicinot uz privātumu orientētu tehnoloģiju pētniecību un izstrādi, rīkojums paredz stabilu sistēmu, kurā datu aizsardzība un AI inovācijas var attīstīties vienlaikus.

AI darba vietā

Tā kā AI turpina izplatīties dažādās nozarēs, tā ietekme uz darbaspēku ir nenoliedzama. Viena no galvenajām bažām, kas uzsvērta izpildrīkojumā, ir iespējama nepamatota darbinieku uzraudzība, izmantojot AI tehnoloģijas. Uzmācīgas uzraudzības ētiskās sekas var ne tikai mazināt uzticību, bet arī veicināt kaitīgu darba vidi. Pievēršoties šim jautājumam, rīkojumā ir uzsvērts, ka AI ieviešanai nevajadzētu veicināt darbinieku pārmērīgu uzraudzību.

Turklāt rīkojums nosūta skaidru vēstījumu par darba ņēmēju un arodbiedrību bažu nostādīšanu ar AI saistīto politiku centrā. Tajā ir izklāstītas vadlīnijas rūpīgam novērtējumam un norādījumiem par AI ietekmi uz darbu un nodarbinātību. Tas ir uzdots Ekonomikas padomnieku padomei un Darba departamentam, kuriem ir jāizstrādā ziņojumi par AI ietekmi uz darba tirgu un jānovērtē federālo aģentūru spēja palīdzēt darbiniekiem, kuru darbu varētu traucēt AI tehnoloģija. Iekļaujošās nostājas mērķis ir nodrošināt, ka AI tehnoloģijām attīstoties, darbaspēka tiesības un labklājība joprojām ir prioritāte.

Imigrācijas reformas AI ekspertīzei

Meklējumi pēc mākslīgā intelekta pārākuma ir tikpat liela cīņa par talantiem, kā par tehnoloģiju attīstību. To atzīstot, izpildrīkojumā ir noteiktas direktīvas, kuru mērķis ir uzlabot imigrantu ar MI pieredzi spēju sniegt ieguldījumu ASV AI nozarē. Tas ietver visaptverošu vīzu pieteikumu un tikšanās imigrantu pārskatīšanu un racionalizēšanu, kas plāno strādāt pie AI vai citām kritiskām tehnoloģijām.

Turklāt rīkojums paredz ASV kā galveno pasaules tehnoloģiju talantu galamērķi. Tas liek attiecīgajām aģentūrām izveidot aizjūras kampaņu, reklamējot ASV kā pievilcīgu galamērķi ārzemniekiem, kuriem ir zināšanas zinātnē vai tehnoloģijās, lai studētu, pētītu vai strādātu pie AI un citām jaunām tehnoloģijām. Veicinot labvēlīgu vidi globālo talantu attīstībai, rīkojuma mērķis ir ne tikai veicināt ASV AI nozari, bet arī veicināt globālo sadarbības ētiku, kas nepieciešama atbildīgai AI attīstībai un ieviešanai.

Pusvadītāju rūpniecības veicināšana

Pusvadītāju nozare veido AI attīstības mugurkaulu, nodrošinot būtisku aparatūru, kas vada AI algoritmus. Atzīstot šīs nozares būtisko lomu, izpildrīkojumā ir noteikti pasākumi pusvadītāju nozares stiprināšanai, īpaši koncentrējoties uz konkurences veicināšanu un mazāku ekosistēmas dalībnieku audzināšanu.

Lai veicinātu konkurētspēju, rīkojums liek Tirdzniecības departamentam nodrošināt mazāku mikroshēmu uzņēmumu iekļaušanu Nacionālajā pusvadītāju tehnoloģiju centrā, jaunā pētniecības konsorcijā. Paredzēts, ka šī iniciatīva saņems ievērojamu daļu no 11 miljardu dolāru pētniecības un attīstības subsīdijām, kas paredzētas saskaņā ar pagājušā gada CHIPS un zinātnes likumu. Turklāt rīkojums nosaka mentoringa programmu izveidi, lai palielinātu līdzdalību mikroshēmu nozarē, kā arī palielinātu resursus mazākiem spēlētājiem, finansējot fiziskos aktīvus un nodrošinot lielāku piekļuvi datu kopām un darbaspēka attīstības programmām. Šie pasākumi ir paredzēti, lai izveidotu plaukstošu un konkurētspējīgu pusvadītāju nozari, kas ir ļoti svarīga ASV ambīcijām AI jomā.

Izglītības, mājokļu un telekomunikāciju iniciatīvas

Izpildrīkojums paplašina savu darbību dažādās citās nozarēs, atspoguļojot AI visaptverošo ietekmi. Izglītības jomā tas liek Izglītības departamentam izveidot “AI rīku komplektu” izglītības vadītājiem. Šis rīku komplekts ir paredzēts, lai palīdzētu ieviest ieteikumus par mākslīgā intelekta izmantošanu klasē, tādējādi izmantojot AI potenciālu, lai bagātinātu izglītības pieredzi.

Mājokļu jomā rīkojums pievēršas AI diskriminācijas riskiem, liekot aģentūrām izdot norādījumus par godīgas kreditēšanas un mājokļu likumiem, lai novērstu diskriminējošus rezultātus, izmantojot AI digitālajās kredītu un mājokļu reklāmās. Turklāt tā cenšas izpētīt AI izmantošanu īrnieku pārbaudes sistēmās un tās iespējamās sekas.

Arī telekomunikāciju nozare nav neskarta, jo direktīvas mudina Federālo sakaru komisiju izpētīt, kā mākslīgais intelekts var veicināt telekomunikāciju tīklu noturību un spektra efektivitāti. Tas ietver AI lomas izpēti nevēlamu robotzvanu un robottekstu apkarošanā, kā arī tā potenciālu, lai veidotu 5G un nākotnes 6G tehnoloģiju ieviešanu. Mērķis ir izmantot AI, lai uzlabotu sakaru tīklus, kas ir kritiska infrastruktūra mūsdienu digitāli savienotajā pasaulē.

Līdzsvarota trajektorija

Iedziļinoties dažādās direktīvās un iniciatīvās, kas izklāstītas prezidenta Baidena izpildrīkojumā, ir skaidrs, ka centieni nav saistīti tikai ar tehnoloģiju attīstību, bet arī uz līdzsvarotas trajektorijas izveidi AI odisejai. Visaptverošā pieeja skar kritiskās jomas, sākot no inovācijas veicināšanas un intelektuālā īpašuma aizsardzības līdz ētiskas prakses nodrošināšanai AI ieviešanā dažādās nozarēs.

Uzmanība talantu audzināšanai gan iekšzemē, gan no ārvalstīm uzsver atziņu, ka cilvēku zināšanas ir AI inovācijas pamatā. Turklāt uzsvars uz privātumu un datu aizsardzību atspoguļo administrācijas tālredzīgo nostāju, atzīstot uzticības un ētikas būtisko nozīmi mākslīgā intelekta plašā ieviešanā.

Turklāt iniciatīvas, kuru mērķis ir veicināt pusvadītāju nozari un AI izmantot izglītības, mājokļu un telekomunikāciju nozarēs, parāda holistisku izpratni par AI visaptverošo ietekmi. Izveidojot AI inovācijām labvēlīgu ekosistēmu, vienlaikus nodrošinot tiesību un vērtību aizsardzību, izpildrīkojums nosaka stingru ietvaru, lai ASV varētu būt vadošā loma globālajā AI arēnā.

Prezidenta Baidena izpildrīkojumā ir ietverta daudzdimensionāla stratēģija, kas risina AI tehnoloģiskos, ētiskos un sabiedriskos aspektus. Tautai soļojot nākotnē, līdzsvarotās pieejas mērķis ir ne tikai izmantot AI tehnoloģiskos solījumus, bet arī pārvarēt niansētās problēmas, nodrošinot izdevīgu un harmonisku AI ainavu visiem.

Jūs varat atrast pilnu izpildu rīkojumu šeit.

Alekss Makfārlends ir Brazīlijā dzīvojošs rakstnieks, kurš stāsta par jaunākajiem sasniegumiem mākslīgā intelekta jomā. Viņš ir strādājis ar labākajiem AI uzņēmumiem un publikācijām visā pasaulē.